Deze 9 planten zijn ideaal voor op kantoor!

9 ideale planten voor je kantoor - the office project - kantoorinrichting - inspiratie werkplek

Voor mij is een plant op kantoor echt een must! Het ziet er gezellig uit én het is goed voor de productiviteit en gezondheid. Maar welke planten zijn nou echt handig voor op kantoor?

Ik heb vandaag voor jullie een lijstje met planten die ofwel heel makkelijk zijn in onderhoud en soms zelfs zonder water geven gewoon door blijven groeien of die volgens een onderzoek van NASA het meest gezond zijn en het beste de lucht zuiveren van stoffen zoals Formaldehyde, Trichlooretheen en Benzeen.

9 ideale planten voor je kantoor - the office project - kantoorinrichting - inspiratie werkplek

 

1. Philodendron

De hippe monstera die je tegenwoordig overal ziet is er één van de Philodendron familie. Deze plant doet het vooral goed op elke keer een klein beetje water. Dus als je af en toe eens een bekertje water extra meeneemt naar je werkplek voor de plant, dan is dat al voldoende. Het is een echte overlever, dus als je een keer vergeet water te geven is dat geen ramp.

2. Sansevieria (Vrouwentongen)

Op dit moment heb ik zelf ook een aantal Sansevieria’s in de woonkamer staan. Ze gaan al drie jaar mee! En dat terwijl ik er afgelopen jaren echt niet goed voor gezorgd heb. Ze kunnen weken zonder verzorging (en ja, dit kan ik ook bevestigen) en er toch gewoon goed uitzien. Eigenlijk kan deze plant alleen dood gaan als je hem teveel water geeft!

3. Graslelie

De graslelie heeft weinig zonlicht nodig en is dus echt ideaal voor een donker kantoor. Zelfs al heb je geen direct zonlicht, doet de plant het nog steeds goed. Uiteraard moet je de plant regelmatig water geven maar af en toe een droge periode is helemaal niet erg bij de graslelie. Het schijnt dat dit juist goed is voor deze plant!

4. Citroenmelisse

Het schijnt dat de geur van de Citroenmelisse zorgt voor een verbetering van het humeur. Sterker nog, de plant zou van positieve invloed zijn op stress. Nou, als dat eens geen fijne kantoorplant is 😉

Je kan de plant ook overal wegzetten. In de zon of op een donkere plek, dat maakt niet zoveel uit. Het blijft een plant dus je moet hem natuurlijk wel even regelmatig water geven want de citroenmelisse houdt van een vochtige grond.

5. Gerbera

Nog zo’n mooi bloeiende plant is de Gerbera. Is ook goed in het zuiveren van de lucht en verwijderen van stoffen zoals Formaldehyde. De plant houdt wel van een vochtige grond maar is verder heel makkelijk in onderhoud.

6. Spathyphyllum (Lepelplant)

Ik vind dit zo’n mooie plant. Ik heb hem ook wel eens in huis gehad en het is zo’n makkelijke plant. Het is één van de weinige planten die het bij mij jaren volhouden.

Het grappige bij de Lepelplant is namelijk dat de bloemen gaan hangen als ze water nodig hebben, maar zodra je water hebt gegeven ze ook heel snel weer recht staan. Echt heel handig, want je ziet dus altijd wanneer ze water nodig hebben.

Je moet deze plant op zich best veel water geven. Dus als je dat niet erg vind is dit een hele fijne plant. Teveel water kan zelfs niet, dus dat is dan weer handig 🙂

7. Scindapsus

Een plant die veel minder bekend is is de Scindapsus. Ik vind wel dat deze plant heel mooi blad heeft en daarmee echt heel mooi past in verschillende kantoren en interieurs. De plant staat ook wel bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen. Ik weet wel voor welke plant ik zou kiezen 😉

8. Areca Palm (Goudpalm)

Volgens NASA is dit echt een topplant voor op kantoor omdat hij veel zuurstof aanmaakt. Nou is het wel zo dat je voor 100% pure lucht er wel 3 per persoon nodig hebt, maar met één heb je ook al een aanzienlijke verbetering in de luchtkwaliteit. Daarnaast is deze plant ook extra goed in het afbreken van Formaldehyde.

De Areca Palm is wel iets lastiger te onderhouden. Zo moet je hem regelmatig kleine beetjes water geven met lauw water én ook besproeien met lauw water. De plant kan niet tegen droogstaan want dat zie je namelijk meteen terug in het blad.

9. Hedera Helix (Klimop)

Tot slot de Hedera Helix, voor de meesten beter bekend als de klimop. Dit is een hele leuke plant om op een kast te zetten of juist als hangplant te gebruiken in kantoor. Dit ziet er gezellig uit en geeft je kantoor meteen meer sfeer. Ook voor de klimop geldt dat je de grond licht vochtig moet houden.

 

Liefde voor planten

Ik vond het zelf heel interessant om dit uit te zoeken en te weten welke planten er echt handig zijn voor kantoor. Ik hoop dat jij er ook wat aan hebt.

Misschien ben je – net als ik – niet goed in het verzorgen van planten en heb ik je toch kunnen overtuigen voor een mooie Sansevieria 😉 En misschien heb je al wel lang last van hoofpijn of geirriteerde ogen en helpt een goede luchtzuiverende plant zoals de Goudpalm wel voor jou!

Ik vind het heerlijk om planten om me heen te hebben. En dat zeg ik niet alleen omdat het ook heel hip is om veel planten te hebben.

Ik ben benieuwd of jij ook een kantoorplant hebt of er nu misschien over denkt om er eentje te kopen 😉

 

2 gedachten over “Deze 9 planten zijn ideaal voor op kantoor!”

  1. Pingback: 10 Cadeautips voor de werkende moeder! - The Office Project

  2. Pingback: Werkplek Styling - Plants on Pink - The Office Project

Geef een reactie