9 motiverende tips voor lente in je werk!

9 motiverende tips voor lente in je werk! - Werkplezier - The Office Project

Ik hou van de lente! Nu vind ik elk seizoen z’n charmes hebben, maar de lente is toch wel mijn favoriet! Iedereen is toch weer net wat vrolijker en positiever als de zon meer gaat schijnen

Ik merk ook dat ik nu weer meer energie begin te krijgen, het huis steeds opgeruimder raakt en ik ook meer buiten ben. Wat een heerlijk gevoel! En hoe fijn zou het zijn om dit gevoel ook op je werk te versterken? Meer lente op het werk is meer werkplezier!

# 1 Voorjaarsschoonmaak

Thuis ben je er misschien al mee bezig, maar vergeet niet om ook op kantoor een voorjaarschoonmaak te doen. Plan – samen met je collega’s – een halve of hele dag in om het kantoor eens grondig schoon te maken en op te ruimen. Afvalbakken klaar? Ruimen maar! (ik hoor het André van Duin zo zeggen )

# 2 I’m walking on sunshine ooohhh

Zit je stiekem in gedachten al mee te zingen? Muziek kan een heel positief effect hebben op je werk. Zo heeft het een positieve invloed op je humeur én ook op je productiviteit. Dus stel een playlist samen van muziek waar jij (of jullie, als je dit samen met je collega’s doet) vrolijk van wordt of zoek een fijne lente playlist op via Spotify of Youtube.

# 3 Met je hoofd in de wolken

Raak jij ook altijd helemaal gemotiveerd en geïnspireerd door de lente? Is er iets in je werk dat je graag zou willen doen of veranderen? Wacht dan niet langer en ga ervoor! Vraag aan je baas of je regelmatig thuis kan werken, begin met die cursus, maak die afspraak. #letsdothis

# 4 Lente op kantoor

Een verse bos bloemen geeft mij nog steeds het ultieme lentegevoel! Zet de bloemetjes dus niet buiten maar gewoon lekker op je bureau. Helemaal fijn is het om de ramen open te zetten en laat de frisse lentewind maar door het kantoor waaien.

# 5 Klein kantoor geluk

Geef je bureau een mini-makeover. Haal alles van je bureau af en maak eerst je bureaublad helemaal schoon. Sorteer je papieren en gooi weg wat weg kan. Zorg voor een leuk dienblad en een aantal mooie potten en bakjes voor op je bureau en doe hier je kantoorartikelen in. Zo geef je je bureau in een handomdraai een mini-makeover!

Lees hier mijn tips voor een Clean Desk in 5 stappen!

 

9 motiverende tips voor lente in je werk! - Werkplezier - The Office Project

Photo by Katy Belcher on Unsplash

 

# 6 Werkplezier-medewerker van de maand

Misschien is het een trend, maar ik zie steeds meer aandacht voor werkplezier. Volgens mij zijn er zelfs cursussen en coaches voor. Mensen die met plezier werken stralen dit ook uit naar je klanten. Daarnaast zijn ze minder vaak ziek, makkelijker aan te sturen en communiceren ook op een positieve manier.

Plezier in je werk begint bij jezelf. Maak het zelf gezellig en doe eens wat extra’s voor je jezelf en je collega’s. Geef complimenten, bak een appeltaart voor je collega’s, maak eens een complete lunch voor het team of organiseer een vrijdagmiddagborrel. Alles is goed zolang er een positieve sfeer is. Je kunt ook afspreken met je team om omstebeurt ‘werkplezier-medewerker van de maand’ te zijn?

# 7 Piek met kritiek

Complimenten geven en ontvangen is natuurlijk goed en fijn, maar voor je persoonlijke ontwikkeling is het ook heel waardevol om te horen wat nog beter kan. Het kan lastig zijn om deze ‘kritiek’ te geven. Om dit makkelijker te maken kun je aan het eind van een meeting een speeddate houden, waarbij je elkaar opbouwende kritiek geeft. Let er op dat de sfeer goed blijft en dat het altijd op een positieve manier gebeurt, dus niet: ‘dit doe je fout’ maar ‘wat je zou kunnen verbeteren is… ‘.

# 8 Lente verrassing

Geef de lentesfeer ook door aan je klanten! Stuur ze een klein bedankje, compliment of motiverende quote. Zo werk je op een positieve en originele manier aan je relaties. Zie het als een kerst-/relatiegeschenk maar dan in de lente :). Het zal zeker gewaardeerd worden!

Lees hier mijn blog over Office Gifts – Relatiegeschenken met een twist.

# 9 Lente styling

Wil jij het lentegevoel altijd houden? Zorg er dan voor dat je werkomgeving jou energie en inspiratie geeft. Een kantoor waar jij blij van wordt zorgt ervoor dat jij plezier hebt in je werk en dus ook positiever en productiever aan de slag gaat.

Wees creatief. Leg een vloerkleed in je kantoor of hang leuke wanddecoratie op zoals je dat thuis ook doet. Verf de muur of zet een paneel tegen de muur waar je motiverende quotes op schrijft. Alles mag en alles kan!

 

Vind je het toch lastig om je kantoor te stylen en persoonlijkheid te geven? Volg mij voor meer tips op Instagram en Facebook of stuur mij een mailtje info@theofficeproject.nl en ik help je graag verder!

 

 

Header photo by Alexander Filonchik on Unsplash

Geef een reactie