Slim, stijlvol én ergonomisch werken aan de eettafel

5 tips voor thuiswerken aan de eettafel- The Office Project

Thuiswerken doe ik al jaren. Tot voor kort hadden we nog geen fijne thuiswerkplek en zat ik te werken aan de eettafel. Nu hebben wij een grote eettafel dus kon ik alles laten liggen als we gingen eten. Toch was dit niet erg handig en vooral erg rommelig. Toen ik besloot voor mezelf te beginnen zijn we onze werkplek op zolder gaan maken. Dat is de fijnste manier om thuis goed te werken vind ik.

Ik adviseer dan ook iedereen om een aparte werkplek te maken waar je goed kunt werken. Maar wat doe je als je die ruimte of extra kamer niet hebt?

Vorige week vroeg iemand mij om tips voor haar werkplek. Zij werkt veel thuis maar heeft geen extra kamer om daar een goede thuiswerkplek te maken. Ze werkt daarom aan haar eettafel. Ze gaf ook aan dat ze er best een zooitje van maakt en dat het een gedoe is om voor het eten alles elke keer weer op te ruimten en daarna alles weer terug te leggen.

Is die situatie voor jou herkenbaar? Dan volgen er hier een 5 slimme tips!

 

5 tips voor thuiswerken aan de eettafel- The Office Project

Foto: Pexels

 

TIP 1 | Digitaal werken

De eerste stap is ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk papierwerk op je bureau te hebben:

  • Gooi weg wat je toch al digitaal hebt of scan het in als je het nog niet digitaal hebt
  • Gebruik voor je notities zoveel mogelijk 1 programma/app en max. 1 notitieboekje. Ik gebruik tegenwoordig Evernote.
  • Bijhouden! Lees hier mijn tips voor een Clean Desk in 5 stappen!

 

5 tips voor thuiswerken aan de eettafel- The Office Project

Foto: House Doctor | Pinterest

 

TIP 2 | Maak je eigen ‘workstation’

Bij ons staan de laptops nog steeds veel beneden en werken we stiekem nog steeds af en toe aan de eettafel. Ik heb daarom vlakbij de eettafel een trolley staan waar ik mijn administratie bewaar en mijn laptop op kan leggen als we gaan eten. Echt heel handig!

Of maak van je trolley een compleet werkstation met bijvoorbeeld je kantoorartikelen, papierwerk of vakliteratuur.

 

5 tips voor thuiswerken aan de eettafel- The Office Project

Foto: Herzunblut | vtwonen

 

TIP 3 | Wanddecoratie boven de eettafel

Een andere manier om je spullen op een nette manier (en snel) op te kunnen bergen is aan de muur. Je kunt een magazinerek ook gebruiken voor het opbergen van papieren. Doe ze dan wel in een mooie map! Je kunt ook een paar wandplanken boven de tafel hangen waar je je kantoorartikelen en mappen plaatst. Je kunt dan eventueel de spullen van je werk afwisselen met persoonlijke items of andere decoratie. Vind je dit nog te rommelig? Kies dan voor een dicht kastje.

 

5 tips voor thuiswerken aan de eettafel- The Office Project

Foto: Dreamkey

 

TIP 4 | Stijlvol georganiseerd

Er zijn zoveel mooie en stijlvolle bureau accessoires en stationary te koop! Ik hou van de trend met gouden accessoires, zo vind ik dit gouden pennenbakje helemaal geweldig! Of wat denk je dan van deze mappen met marmer-look en deze houten organiser. Love it!

Je kan ook bij de Hema of Søstrene Grene mooie accessoires vinden of kijk eens bij winkels zoals Sissy-boy of vtwonen, die hebben ook toffe collecties!

 

5 tips voor thuiswerken aan de eettafel- The Office Project

Foto: Upstaa

 

TIP 5 | Let op je houding!

Last but not least… denk aan je houding! Wanneer je aan de eettafel werkt, neem je meestal niet de meest ergonomisch verantwoorde houding aan. Ik snap dat een bureaustoel aan tafel niet je eerste keus is. Toch zijn er ook veel mooie bureaustoelen op de markt. Kies voor verschillende eetkamerstoelen aan je tafel en de bureaustoel zal niet eens opvallen!

Een andere tip is om staand te werken. Ja, dit kan ook als je thuiswerkt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de slimme standaard van Upstaa, ideaal om thuis te gebruiken!

 

Hebben jullie nog meer tips voor het thuiswerken aan de eettafel? Let me know in the comments 🙂

Geef een reactie