OFFICE TOUR • Het kantoor van Laura’s Advies

Office Tour - Laura's Advies - The Office Project

Vandaag de eerste Office Tour op de blog! Ik vind dit zo leuk! 🙂 Op interieurblogs vind ik de ‘binnenkijkers’ of ‘home tours’ ook altijd erg interessant dus ik dacht, waarom niet ook de kantoren van anderen laten zien? Superleuk toch!?

Vandaag beginnen we met het kantoor van Laura. Ze is interieurontwerper en eigenaar van Laura’s Advies. Eerder dit jaar is ze met haar collega’s verhuisd van een gedeeld kantoor naar een zelfstandige ruimte. Ze heeft deze ruimte omgetoverd tot een prachtige werkplek die ik vandaag met jullie mag delen!

Nu vind ik haar kantoor echt heel inspirerend, maar Laura zelf ook. Ik heb haar daarom meteen een paar vragen gesteld over de inrichting van haar kantoor, wat ze doet en haar manier van werken. Ik zou zeggen lees verder en laat je inspireren 😉

Office Tour - Laura's Advies - The Office Project Office Tour - Laura's Advies - The Office Project Office Tour - Laura's Advies - The Office Project

Hoi Laura! Voordat we beginnen met de Office Tour… Wat drink je? Koffie of thee?

Beide! Over het algemeen zijn we allemaal echt thee-leuten. Ook veel beter voor je dan koffie trouwens. Maar een lekkere cappuccino lusten we allemaal ook graag.

Stel je even voor, wie of wat is Laura’s Advies?

Ik ben Laura en ik ben interieurontwerper. Voor woonhuizen van voornamelijk particulieren maak we (samen met mijn collega’s) interieuradviezen. We helpen en ontzorgen bij alle keuzes die komen kijken als je een ruimte gaat (her)inrichten, maar vooral hebben we een onafhankelijke en creatieve inbreng. Dit doen we met heel veel plezier en voor de leukste opdrachtgevers!

Office Tour - Laura's Advies - The Office ProjectOffice Tour - Laura's Advies - The Office Project Office Tour - Laura's Advies - The Office Project

Hoeveel uur per dag/week ben je op kantoor?

Dat verschilt een beetje per week! De ene week zijn we een aantal dagen achter elkaar op kantoor en de andere week hebben we veel dagen vol afspraken. In principe wordt er 5 dagen in de week gewerkt tussen 9-18 uur.

Op de foto’s zijn alle bureau’s netjes leeg, ben je van de ‘clean desk policy’?

Ja, aan het einde van de dag mag alles weer netjes worden opgeruimd in de kasten. Overdag is het daarentegen zeker een creatieve chaos! Rust in een ruimte is rust in je hoofd voor mij dus ik vind het heerlijk als het lekker opgeruimd is aan het einde van de dag.

Door wie laat jij je graag inspireren?

Door de natuur! Prachtig vind ik het, elk moment zie je weer wat anders in bijvoorbeeld een wolk, boom of bloem. Ook architectuur vind ik fascinerend, zoveel stijlen en zoveel vormen.

Office Tour - Laura's Advies - The Office Project Office Tour - Laura's Advies - The Office Project Office Tour - Laura's Advies - The Office Project

Heb je voor je werk speciale eisen aan je werkplek gesteld?

Ja, ik wilde graag een plek om flatlays te kunnen maken voor projecten. Een neutrale ondergrond waar we alle kleuren, materialen en overige stalen mooi kunnen uitleggen. Daar gebruiken we op dit moment het vierde bureau voor. Daarnaast wilde ik graag een groot bureau (minimaal 160 breed), zodat ook bouwtekeningen erop uitgelegd kunnen worden. En de ruimte moest licht en inspirerend zijn om in te werken.

Iedereen een eigen bureau of flexibel werken?

We werken wel redelijk flexibel, we hebben niet per se een vaste werkplek. Maar in de praktijk gebeurt het toch steeds vaker dat iemand aan een bepaald bureau zit meestal.

Hoe lekker zit je bureaustoel?

De bureaustoelen die we hebben zijn voor ons echt perfect! Zitwensen zijn natuurlijk voor iedereen anders. Omdat wij allemaal iets langer zijn qua lengte hebben we gekozen voor de hoge rug in plaats van de lage (die eigenlijk mooier zijn). Door de iets hogere rug heb je goede steun en de zitting is ook verstelbaar in hoogte + voor/achter leunen. Echt heel blij mee! En ook nog stylish verantwoord.

Verder ben ik ook heel erg blij met de verstelbare bureau’s! Ik heb gekozen voor de handmatige versie, omdat die wat goedkoper waren. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld in verwachting van een kindje, dus komt het heel goed uit dat het blad hoger kan.

Office Tour - Laura's Advies - The Office Project Office Tour - Laura's Advies - The Office Project Office Tour - Laura's Advies - The Office Project

Raak je snel afgeleid van je werk of ben je heel gefocussed?

Ik kan mij erg goed focussen en afsluiten van mijn omgeving. Als dit even niet lukt, doe ik oordopjes in en luister ik muziek via Spotify. Als ik helemaal geen concentratie heb en dat moet wel, dan leg ik mijn telefoon aan de kant en op stil zodat ik ook niet wordt afgeleid door berichtjes of mail.

Wat doe je als je even geen inspiratie hebt?

Als ik geen inspiratie heb dan ga ik soms in een leuk tentje zitten, zoals bij de overburen Stan & Co. Even een andere omgeving kan soms helpen.

Waar kun je niet zonder op kantoor?

De Imac/laptops waarmee we werken zijn onmisbaar + internet. Verder is alles weg te denken. De stalen en kleurwaaiers zijn ook erg fijn die we hebben, daar zouden we ook niet zo snel mee zonder kunnen.

Office Tour - Laura's Advies - The Office Project Office Tour - Laura's Advies - The Office Project

Wat zou je nog willen veranderen aan je kantoor?

Op dit moment zijn we bezig om de vergaderzaal wat op te fleuren. Daar ligt nog wel die lelijke vloerbedekking dus proberen het nu op een budgetproof manier representatief te maken. Een vloer vervangen kost nog best wat en zo vaak zitten we er nu ook weer niet.

Wat me opvalt, in je kantoor lag ook eerst tapijt maar nu ligt er een ‘harde’ vloer. Waarom heb je hiervoor gekozen?

Een bewuste keuze, omdat we de sfeer van het moodboard wat we van tevoren hebben gemaakt wilden realiseren. Daarnaast maakt deze vloer de ruimte ook veel lichter. Dat was een heel belangrijk aspect, om zoveel mogelijk licht de ruimte in te krijgen omdat goed daglicht belangrijk is bij het uitzoeken van de kleuren.

Office Tour - Laura's Advies - The Office Project

Dit was de Office Tour bij Laura’s Advies. Check ook zeker haar blog voor meer (woon)inspiratie, of volg haar o.a. op Instagram. Ik ben benieuwd of jullie Laura’s kantoor ook zo mooi vinden 🙂

Wil je vaker een Office Tour willen zien? Let me know! Ik waardeer het enorm als je een reactie hieronder achterlaat 🙂

Tot de volgende keer weer!

Liefs, Nicky

Geef een reactie