Mijn eerste week als ondernemer * Ondernemersavonturen #2

Eerste week als ondernemer - Ondernemersavonturen 2 - The Office Project

Ik heb mijn eerste week als zelfstandig ondernemer overleefd!

En wat een week was dat. Mijn eerste werkdag, inschrijven bij de KvK, de kids voor het eerst naar de opvang, megavroeg mijn bed uit, verzekeringen regelen, huishouden en helemaal uitgeput op de bank liggen.

Ik vertel jullie eerlijk over mijn ondernemersavonturen in mijn eerste week als zelfstandig ondernemer:

Maandag 8 Januari * Spannend!

De eerste schooldag na de kerstvakantie. Een spannende dag voor iedereen in huis. Vera is al voeg wakker en komt lekker bij ons in bed liggen, maar ook zij is een beetje zenuwachtig. Ze huilt eventjes omdat ze niet naar de kinderopvang wilt en ik voel me stiekem toch wel een beetje schuldig. Mama moet namelijk vanmiddag naar haar werk. Gelukkig weten we haar te troosten met het feit dat ze weer naar school mag en dat papa haar bij de opvang vroeg komt ophalen.

’s Ochtends was mijn plan om een en ander uit te zoeken voor verzekeringen enzo maar het wil niet lukken. Ook ik ben toch wel zenuwachtig voor mijn kickoff meeting bij mijn opdrachtgever. Ik ga nog even douchen, pak alles bij elkaar en neem voor mezelf nog eens door wat ik al weet en wat ik nog wil vragen en bedenk me welke vragen zij zouden kunnen hebben. Nadat ik Siebe bij de opvang heb gebracht rijd ik door naar mijn afspraak.

De afspraak ging goed. Ik ben eerder klaar dan verwacht en rijd naar huis. Om Vera te verrassen ga ik nog even naar de Jumbo voor ijsjes en ik zag nog leuke Frozen en Star Wars badschuim staan dus die ook maar meegenomen, als cadeautje voor de kids. Na het eten vieren we dat we allemaal een spannende dag hebben gehad die heel goed is gegaan en dat we trots zijn op onszelf 🙂

Dinsdag 9 januari * Who run the world? Girls!

’s Ochtends nadat ik Vera op school heb gebracht, neem ik thuis eerst de #kickstart2018 challenge door van Zakenmeisje.nl. Ergens lees ik iets over dromen voor de toekomst en dit blijft een beetje in mijn hoofd hangen die dag. Vooral omdat ik ’s middags een afspraak heb bij de Kamer van Koophandel.

In de ochtend fiets ik nog even een rondje met Siebe. Die was al naar de gang gelopen om mij zijn jas en schoenen aan te wijzen om naar buiten te gaan. Na een kort rondje zijn we weer thuis en bereid ik mijn afspraak voor de KvK nog even voor.

Net na de lunch stap ik de auto in onderweg naar Middelburg. In de auto hoor ik Beyoncé zingen ‘Who runs the world? Girls! Who runs the world? Girls!’ en ik besef me extra dat ik nu mijn eigen pad volg. Ik ben straks een ‘girlboss’ 🙂

De Kamer van Koophandel stelt niks voor. Even wachten, paar papieren tekenen, € 65,- afrekenen en je staat weer buiten. Eenmaal thuis heb ik nog even social media bijgewerkt en boodschappen gehaald. Na het eten de kis op bed gelegd en toen mijn blog van woensdag afgemaakt over mijn doelen voor 2018.

Woensdag 10 januari * Quality Time

Ik heb een hele to-do lijst voor de woensdagochtend gemaakt want ik moet nog veel regelen. Een rekeningnummer, verzekeringen, etc. Helaas wil dit niet echt lukken. Siebe vraagt veel aandacht, een paar dingen duren langer dan ik dacht en ik heb me te veel laten afleiden door huishoudelijke taken tussendoor te willen doen. Ik moet nog even mijn draai vinden in de nieuwe werk-kids-huishouden-tijd voor mezelf balans…

’s Middags is Vera vrij en doen we spelletjes en knutselen. Zij is toe aan wat quality time en Siebe ook. Na twee ‘drukke’ dagen met nieuwe ritmes zijn zij daar ook echt aan toe. Ik probeer het werk los te laten en te denken dat ik vanavond verder aan de slag ga met het ‘regelwerk’.

Tegen de tijd dat de kids goed en wel lagen te slapen was ik zelf inmiddels ook helemaal versleten. Met de wetenschap dat mijn wekker de volgende ochtend om 6.00 uur gaat, kies ik er toch voor om te douchen en vroeg naar bed te gaan. Ik ben namelijk echt niets waard als ik te weinig slaap en dus lig ik om half 10 in bed.

Donderdag 11 januari * Projectdag

De wekker gaat en ik hoor dat Vera ook meteen naast d’r bed staat. Of eigenlijk mijn bed. Pfff. Ik had nog 10 minuutjes om te snoozen dus Vera komt er gewoon even bijliggen. Daarna uit bed, klaarmaken en de tassen van de kids klaarzetten. Natuurlijk toch nog iets laten vertrokken dan ik eigenlijk van plan was, omdat Vera nog een kus wou en omdat ik Erik z’n auto nog moest verzetten om zelf weg te kunnen.

Ik heb lekker gewerkt die dag. Veel nieuwe mensen ontmoet (ik heb hele vriendelijke collega’s) en echt gestart met mijn opdracht. Onderweg terug naar huis bel ik Erik om te checken wie de kids ophaalt en wie er om frietjes gaat. Ik doe het laatste.

’s Avonds lig ik uitgeput (lees: slapend onder een dekentje bij de houtkachel) op de bank.

Vrijdag 12 januari * Help!

Inmiddels is het huis een rommeltje en ik heb nog steeds een to-do lijst waar ik niet aan toe kom. Dan toch maar eerst de was, kids in bad en half spelend met de kids een stukje lezen in mijn boek. Ik doe nog een poging achter mijn laptop te kruipen, maar elke keer als ik dat doe zorgen de kids er wel voor dat ik binnen 1 minuut weer afgeleid ben. Dit werkt dus niet.

Ik had nog op mijn planning staan die dag een blog te schrijven en te plaatsen maar dat is er niet van gekomen. Ik baal ervan want ik vind het juist leuk om dit te doen. Ook de andere dingen die ik nog wil/moet doen blijven weer liggen. Ik weet dat dit een kwestie is van beter time management dus dat is zeker mijn aandachtspunt voor komende week.

De #kickstart2018 challenge weet ik ook geen tijd voor vrij te maken en ik besluit dit even te laten voor wat het is. Ik download volgende week de opdrachten wel en spreek met mezelf af, vanaf nu elke week een opdracht goed te doen en er goed over na te denken. Dat werkt vast beter dan haastig en snel tussendoor.

Zaterdag 13 januari * Weekend!

Weekend! Er zijn een paar momenten in de week waarop ik niet werk (of het moet heel dringend zijn) en dat zijn: woensdagmiddag, vrijdagmiddag en op zaterdag. Ik heb er bewust voor gekozen parttime te werken dus daar wil ik mezelf ook aan houden. Die momenten wil ik werk-vrij houden en mijn met mijn volle aandacht van ons mooie gezin genieten.

Op de planning staan wat klussen, maar voordat ik goed en wel begonnen ben, komt er visite. En nog meer visite. Haha, daar gaat mijn plan! Ach, dat moet ook kunnen toch? Tussen de middag maak ik met Vera pannenkoeken want dat had ik in de vakantie beloofd maar waren we vergeten dus doen we het nu 🙂

’s Avonds huren Erik en ik een film via Google Play. Zo makkelijk! We kijken de Dark Tower, een film met Matthew Mcconaughey.

Zondag 14 januari * Struggles van een ondernemer

Ken je dat gevoel van vroeger dat je je huiswerk niet af had? Ik kreeg dan altijd zo’n raar gevoel in mijn buik. Zo’n schuldgevoel… dat had ik vandaag vooral. Had ik deze week niet meer moeten doen? Alles geregeld moeten hebben? Meer vooruit moeten werken? Mijn blogs voor komende week geschreven moeten hebben?

Het is duidelijk nog even wennen om in dit nieuwe ritme te komen. Ik wil namelijk op de dagen dat ik ‘niet werk’ ook echt er zijn voor de kids en het gezin en niet met mijn gedachten bij werk zitten. Dat lukte op zich goed, totdat ik vandaag ineens het gevoel had dat ik misschien toch meer tijd vrij had moeten maken voor The Office Project.

Een goede balans vinden zal vast nog een uitdaging worden. Ik wil mijn tijd efficiënt gebruiken en slim werken zodat ik zonder dat knagende gevoel gewoon kan genieten van de andere dagen. Als ondernemer neem je je werk makkelijker (vaak ook letterlijk) je werk mee naar huis dus ik zal voor mezelf een goede manier moeten vinden om hier mee om te gaan.

Hoe gaan jullie om met de werk-prive balans? Kun je je werk goed loslaten of zit je ’s avonds nog steeds achter de laptop? En kan jij je eerste week als ondernemer nog herinneren?

Let me know! 😉

Liefs Nicky

Geef een reactie