Een middag voor niets gewerkt – Ondernemersavonturen #3

Wie mij op Facebook of Instagram volgt heeft vorige week al kunnen lezen dat ik echt zo dom ben geweest!

Donderdagmiddag was ik op locatie aan het werk bij mijn opdrachtgever en ik was bezig met een bepaald bestand. Ik was er de hele middag druk mee bezig want ik wilde het heel graag die middag afkrijgen.

Op den duur was het half 5 en ik was zo goed als klaar. De laatste check en puntjes op de i zou ik dan zondag in een uurtje nog wel even doen.

Ik begin mijn bureau leeg te ruimen en voordat ik het wist had ik mijn bestand al afgesloten. Ik kan me niet herinneren dat er gevraagd was het op te slaan (moet bijna wel, maar toch?). Het ging zo snel. Ik denk dat ik zin had in het weekend 😉

Maar, ik ga twijfelen. Is het nu wel goed opgeslagen??

Voorzichtig open ik het bestand…. Nooooooo! Alles is weg!

Ik stond serieus met tranen in mijn ogen. Een hele middag werk voor niets. Ik had er echt zo ontzettend hard en geconcentreerd aan gewerkt! Ik schoot meteen behoorlijk in de stress, wat natuurlijk helemaal niet nodig was, maar toch. Ik baalde er gewoon zo van.

Het programma waarin ik had gewerkt was nieuw voor mij dus ik wist niet of ik mijn eerdere versie kon terughalen. Zondagochtend dit thuis nog geprobeerd, maar helaas. Mijn bestand was helemaal weg. Ik heb het zondagmiddag dus helemaal opnieuw gemaakt.

Ik had mijn tijd liever anders besteed, maar laat ik het positief bekijken. Het zijn maar een paar uurtjes en het is een duidelijke reminder dat ik mijn bestanden tussentijds én als ik klaar ben goed moet opslaan ;).

Misschien dat je er nu zelf ook weer even extra op let en dat je alles goed opslaat en dat je even controleert dat je backup systeem goed is ingesteld 🙂 Bij mij nu wel in ieder geval!

Fijne week allemaal!

Liefs Nicky

 

P.s. Lees hier mijn eerdere ondernemersavonturen 🙂

Geef een reactie