Werkplek Styling – Plants on Pink

Plants on Pink - Office Inspiration - The Office Project

Vorige week zag ik in hét instagrammagazine Grammie een stuk over het account Plants on Pink (@plantsonpink). Wat een origineel en tof concept is dat! Als je Lotte (eigenaar van dit account) nog niet volgt, neem zeker een kijkje 😉

Nou werd ik helemaal geïnspireerd door dit concept. Want hoe gaaf zou het zijn om in een #plantsonpink kantoor te werken? Ik heb daarom een moodboard gemaakt én een kleur en materialen overzicht.

Mocht je dit nou een tof idee vinden voor jouw kantoor, doe me dan een berichtje en ik maak graag een advies op maat met plattegrond en productoverzicht speciaal voor jouw onderneming (of thuiswerkplek) 🙂

Interieuradvies - Moodboard - Plants on Pink - Office Inspiration - The Office Project

Moodboard – Plants on Pink

Wat ik gaaf zou vinden is een eigen ‘pink wall’. Nee, geen kopie van die in Rotterdam, maar een tof ander ontwerp met verschillende roze tinten. Maar dit zou ik niet op alle muren doen. Daarnaast zou ik het ‘plantsonpink’ idee ook omdraaien. Een groene muur -vol planten- met daarvoor een mooie roze bank.

Verder zou je dit op een chique manier kunnen stylen, maar omdat veel foto’s heel urban zijn, heb ik in dit moodboard gekozen voor een industriële stijl met een vrouwelijk touch.

Interieuradvies - Kleuren en Materialen - Plants on Pink - Office Inspiration - The Office Project

Kleuren en Materialen – Plants on Pink

Om het moodboard om te zetten naar een concreet plan kijk ik onder andere naar het materiaalgebruik voor de ruimte.

Wat de kleuren betreft ben ik – uiteraard, duh… – uitgegaan van roze. Maar niet één tint. Juist het combineren van verschillende rozetinten zorgt voor een speels effect. Om het een ‘urban’ gevoel te geven zou ik kiezen voor een beton/gietvloer en het gebruik van meubels van metaal en underlayment.

In contrast op deze stoere elementen zou ik een fluwelen bank of stoelen kiezen voor een vrouwelijke touch. Om het geheel fris en luchtig te houden, zou ik verder in de styling werken met acryl en glas.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken zijn de planten! Dit komt in dit ontwerp terug in de groene muur, maar ook losse potten met planten mogen niet ontbreken. Het hoeft echter geen jungle te worden. Je kunt heel goed de planten groeperen en op bijvoorbeeld 2 plaatsen terug laten komen in je kantoor. Geen groene vingers? Lees dan mijn eerdere blog even over de ideale kantoorplanten 🙂

Nu zijn de materialen op het moodboard veel harde materialen die geluid weerkaatsen. Dat betekent dat je bij de productkeuzes en het inrichten van de ruimte ook goed moet letten op de akoestiek. Hiervoor zijn hele leuke oplossingen te bedenken.

 

Ik zou deze stijl best als kantoor willen eigenlijk. En jij?

Stiekem ben ik ook benieuwd wat oprichter Lotte van dit ontwerp zou vinden (als je dit leest: let me know! ;)). Ik heb me natuurlijk door haar account laten inspireren. Dus Lotte, mocht je dit lezen… bedankt voor jouw vrolijke en inspirerende instagramaccount. Ik word er erg blij van en velen met mij volgens mij! 🙂

 

Ik wens jullie allemaal weer een fijne werkweek toe!

 

Geef een reactie